Gaustatoppen

Velkommen til Gausta

Det er nesten litt overveldende første gangen du får øye på Gaustatoppen. Med sine 1883-meter og stupbratte fjellsider, troner Gaustatoppen over Rjukan by. På toppen kan du se 1/6 av Norge.
Dette er utsikten du aldri glemmer.

Opplev Gaustatoppen

Gaustatoppen sportell

Velkommen til det nybygde sportellet på Hovdestaul!
Her kan du nyte en bedre middag i den flotte restauranten og du kan leie utstyr i sportsutleien.

 

Gaustatoppen sportell

Gausta Skisenter

På vinterstid kan du spenne på deg skia og ha bakken rett utenfor døren. Med 35 nedfarter og 13 skiheiser er det duket for mye fart og glede ved Gausta Skisenter.

 

Gausta.com

 

Krossobanen

Krossobanen er Nordens eldste og mest originale to-tausbane som fremdeles er i regulær trafikk. Du finner den 1 km vest for Rjukan sentrum.

 

Krossobanen.no

En helårsdestinasjon

 

På toppen av Gaustatoppen har du mulighet til å oppleve Norges videste utsikt i alle årets sesonger. På sommerstid kan du velge blant flere stier oppover, alt etter som hvor mye du vil slite for storslått utsikt på toppen. Om vinteren er det ski og fantastisk offpist som gjelder, eller kanskje er det en trugetur som får deg til topps?

3 om Gaustatoppen

Vår egen pudderjeger

Vi kan nesten garantere deg at du kommer til å få øye på Torgeir i løpet av vinteren. Enten er han på vei opp Gaustatoppen med Gaustabanen eller så ser du han suse nedover de bratteste rennene. Skikjøring på Gaustatoppen har mye for mange. Det er flere bratte renner å teste, men også en merket løype som passer for de fleste.

Torgeir

Drømmen om egen hytte

Det er her vi hører hjemme sier begge to, vi har funnet stedet vårt. Noen ganger trenger du bare stillhet og ro. Du blir aldri lei, naturen endrer seg etter været og årstidene. En høststorm er like vakker som en solskinnsdag. Det er mektig landskap her oppe på fjellet, bare synet av Gaustatoppen kan få pulsen ned i hvilemodus.

Hans og Kjersti

Lykken er å kjøre til fjells

Gabriella og Peter har fått akkurat den hytta de drømte om.

Minst mulig vedlikehold var viktig for Peter, her skal livet nytes. Store vinduer, åpent kjøkken og stue-løsning er viktig for det sosiale. Ungene har hvert sitt rom, så hele planløsningen fungerer perfekt for familien. Alt er lyst, åpent og lekkert.

Familien Zachrisson